Un produs Blogger.

Seară magică la stadionul "Ion Moina"

Publicat de Anonim sâmbătă, 1 noiembrie 2008



Ziua de 1 noiembrie 2008 va intra în istoria clubului Universitatea Cluj. Asta deoarece, la stadionul "Ion Moina", câteva sute de suporteri au aprins circa 25.000 de lumânări în memoria fostelor legende ale clubului trecute în nefiinţă.

Fanii au afişat şi un banner uriaş, cu o lungime de 110 metri, pe care scria "Au strălucit o viaţă întreagă, adevăratele stele continuă să o facă", exprimându-şi respectul pentru gloriile clubului, jucători, antrenori şi conducători care nu mai sunt printre noi.

Nicolae Szoboszlay, fost jucător şi antrenor la "U" încă din timpul bejeniei de la Sibiu din al doilea război mondial, s-a declarat foarte emoţionat. "În primul rând sunt impresionat de ce văd aici. În ţară sigur e unic, probabil chiar şi în Europa. Îmi amintesc cu multă tristeţe şi respect de cei cu care am trăit alături din 1943, ca jucător şi ca antrenor. Sunt trist şi emoţionat. Le doresc tuturor sportivilor, conducătorilor şi antrenorilor care ne-au părăsit să se odihnească în pace", a spus el, care, la 83 de ani, este ultimul supravieţuitor al generaţiei din bejenie.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFM Universitatea Cluj, Remus Câmpeanu, o altă legendă vie a clubului, a putut îngăma doar "mi-e tare greu", după care a fost copleşit de lacrimi.

Suporterii prezenţi la stadionul "Ion Moina" au scandat numele mai multor jucători trecuţi în nefiinţă, insistând pe Dan Anca şi Mircea Luca. Ei au cântat, chiar pe gazon, principalele cântece ale "Şepcilor roşii" şi nu au fost puţini cei care plângeau în hohote, ca nişte copii.