Un produs Blogger.

Zilele culturale Bontidene @ editia a VIII-a

Publicat de 2doR vineri, 28 august 2009

Editia a VIII-a a Zilelor Culturale Bontidene va avea loc in 29 si 30 august 2009 in curtea Castelului Banffy (foto) din comuna clujeana Bontida.

Zilele Culturale Bontidene au activitati pentru fiecare: teatru de papusi pentru cei mici, lansari de carte, jazz si muzica clasica pentru publicul elevat, dar si mestesuguri sau folclor pentru localnici.   Clujenii sint asteptati la sfirsitul acestei saptamini, 29-30 august, la castelul Banffy de la Bontida la cea de-a VIII-a editie a Zilelor Culturale Bontidene.

Program:

Deschiderea oficiala a manifestarii va avea loc miine, de la ora 11, cu un recital al Ansambului Passeggio. Calaretii din Stana vor face apoi demonstratii hipice, iar de la 11.30 va incepe un concurs de gatit. In fosta cladire a grajdului de la castel vor avea loc de la aceeasi ora programe de cercetasi pentru copii. Membrii asociatiei Porteka din Gheorgheni vor sustine, de la ora 12, demonstratii de mestesuguri traditionale de pietrarie. Tot miine, pe scena de la Bontida va avea loc un spectacol de dansuri populare sustinute de ansamblurile Martisor si cel al Universitatii si Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca. Actiunea va fi urmata de un moment de iluzionism cu maestrul Belloni, la un cort pentru copii. Tot aici se vor face impletituri decorative, iar copiii vor fi introdusi in tainele olaritului si vor deprinde tehnici de desen. La Scoala Generala Bontida va avea loc de la ora 14 teatru pentru copii, iar localnicul Sandu Catineanu va lansa, de la aceeasi ora, un volum de poezii. Transilvania Brass va sustine apoi un concert de dixieland jazz. Nu vor lipsi expozitiile, un concert Mazel Tov, altul de vioara sau al cel trupei Knok Out. Sarbatoarea de simbata se va incheia cu proiectia filmului "Nunta muta", de Horatiu Malaele.

 

Ducu Bertzi (foto) va sustine un concert de la ora 20 si la ora 22 vor fi jocuri de artificii.

Programul complet il gasiti aici!


    Videoclipul saptamanii