Un produs Blogger.

Cum sa iti maresti audienta blogului !

Publicat de Anonim joi, 5 februarie 2009

Ai un blog. Ai un blog chiar excelent, din punctul tau de vedere. Totusi, Dumnezeul blogurilor, traffic.ro, se incapataneaza sa te puna la coada listei. Motivul ? Ai un traffic slab. Cum sa treci de la blogger-zero la blogger-hero inveti in cativa pasi simpli.

CARTE, NU JURNAL

In primul rand, concepe-ti blogul ca pe un produs. Gandeste-te la diferenta dintre o carte si un jurnal. Atunci cand scrii un jurnal, iti notezi gandurile si emotiile spontane. Nu intentionezi ca altcineva sa-l citeasca, nu-i asa ? Dimpotriva, daca scrii o carte, o faci cu gandul la un public-tinta. asa ca, daca vrei sa-ti popularizezi blogul, concepe-l ca pe o carte si foloseste toate mijloacele de marketing pentru a-i face reclama.

ADAUGA LINKURI IN BLOGROLL

Cauta toate blogurile interesante, care fie trateaza subiecte asemanatoare cu al tau, fie au acelasi public-tinta. Apoi adauga-le in blogrollul tau si asteapta. Gratie unor site-uri precum Tehnorati, autorii acelor bloguri vor afla in caurand de tine. Si, in felul acesta, poti ajunge si tu in blogrollul lor.

PUBLICA LUCRURI INTERESANTE

Daca vei scrie lucruri noi,interesante, alti bloggeri, vor prelua informatiile de la tine si (potrivit unui cod nescris al blogosferei) vor cita blogul tau ca sursa. Asa ca, daca vrei ca altii sa puna linkuri catre tine, citeste cu voracitate si afla despre toate lucrurile cool inaintea altora.

FIDELEZEAZA-TI CITITORII

Citeste toate comentariile care iti vin pe blog si, pe cat posibil, raspunde la ele. Astfel, ii faci pe comentatori sa revina. Iar revenirea pe pagina ta web ii va face, in scurt timp sa simta ca fac parte din comunitatea blogului tau si sa il recomande prietenilor lor.

SCRIE POSTURI-REPLICA

Daca ai gasit un post nou si interesant pe unul dintre blogurile celebre si asemanatoare cu al tau, scrie imediat un post in care mentionezi subiectul respectiv si pui un link catre acel blog. Asigura-te, insa, ca ai o perspective noua, unica, sau macar informatii de context inedite de oferit.

In mare, cam asta era de spus despre cum sa iti maresti audienta blogului. Bineinteles ca, daca dati un search pe google despre asta o sa mai gasiti si alte lucruri, dar daca mai scriam mult deja devenea boring. Ce e mai important am scris, daca sunteti mai curiosi de atat cautati pe net si aratati-mi si mie daca gasiti ceva nou si interesant !

    Videoclipul saptamanii