• Conform traditiei, Asociatia Judeteana de Atletism Cluj a stabilit ierarhia celor mai buni 10 atleti ai judetului Cluj pe 2008 • In topul intocmit de AJA Cluj se regasesc atleti, 5 fete si 5 baieti, de la toate cele patru cluburi cu sectii de atletism. Cei mai multi, 6, sint de la Liceul cu Program Sportiv, care are insa doar o atleta pe podium, pe Madalina Poptean. Primul in top este, asa cum era de asteptat, Raul Botezan (foto), multiplu campion national si medaliat in probele de semifond (in sala si in aer liber), participant la Cupa Europei de seniori ca si component al echipei Romaniei. Locul secund in top este ocupat de Bianca Razor, singura reprezentanta a clubului "Viitorul", o atleta care se anunta de mare... viitor. CS "U" Cluj are doi reprezentanti in top, prajinistul Kecskes Levente si heptatlonista Nagy Iudit. (D.B.) Topul primilor 10 atleti ai Clujului 1. Raul Botezan (CSM Cluj, antrenor Gabriel Pop) 2. Bianca Razor (CSS "Viitorul" Cluj, antrenor Ana Ille) 3. Madalina Poptean (LPS Cluj, antrenor Melintia Macelaru) 4. Paul Pascalau (LPS Cluj, antrenor Calin Tatar) 5. Anca Farcas (LPS Cluj, antrenor Viorel Morutan) 6. Mihaela Bobos (LPS Cluj, antrenor Viorel Morutan) 7. Kecskes Levente (CS "U" Cluj, antrenor Vasile Bogdan) 8. Razvan Fizesan (LPS Cluj, antrenor Ioan Macelaru) 9. Nagy Iudit (CS "U" Cluj, antrenor Nagy Zsigmond) 10. Paul Crisan (LPS Cluj, antrenor Mihail Zara) sursa: www.ziarulfaclia.ro
Ce e USL?
USL este un proiect de film independent romanesc de lung metraj filmat in format digital.
De ce independent? Pentru ca USL nu este finantat de stat, in speta CNC. USL este un film finantat 100% din surse private.
De ce format digital? Pentru ca filmul nu e filmat in pelicula, ci este filmat cu camere digitale in formatul DVCPro HD.
USL este un film low budget pentru ca intregul buget de realizare a filmului este de 80.368 euro.
USL nu este un film low budget si la nivelul temei, al continutului, al mijloacelor de exprimare artistica, cat si al aspectului final al filmului. Publicul n-ar trebui sa faca diferenta intre un film “obisnuit” si USL.
Scopul USL este de a demonstra un nou mod de a face lucrurile in filmul romanesc, credem ca low budgetul este solutia de a avea mai multe filme romanesti in sali, de a oferi sansa cat mai multor absolventi de facultati de profil (si nu numai) sa se exprime, sa invete, sa se dezvolte si sa si inceapa sa traiasca din film, credem ca finantarea privata este singura solutie viabila, de lunga durata pentru sustinerea si dezvoltarea filmului la noi, si mai credem ca acest gen de finantare poate creste si imbunatati responsabilitatea cineastilor fata de opera pe care o creeaza cat si fata de publicul caruia i se adreseaza.
USL este visul si munca unei echipe de 9 cineasti voluntari impreuna cu partenerii si sustinatorii lor. USL nu neaga sau huleste cinematografia romaneasca, vreunul din regizorii romani sau vreunul din filmele romanesti. USL nu este un proiect anti CNC. USL propune pur si simplu un mod in plus de a face lucrurile in filmul romanesc. Nu e o solutie noua in lume, nu e ceva nou in Romania, ci e doar o cale care credem ca trebuie batuta mai des si cu mai mult profesionalism. Filmul independent low budget e doar o modalitate de a face film, in plus fata de solutiile deja existente.
La inceput a fost ideea, am scris scenariul si m-am indragostit de el, era un film care trebuia facut, era o poveste care trebuia spusa, dar cum poate un tanar sa faca un film de lung metraj in Romania? Am apelat la ajutorul celor mai buni profesionisti pe care-i cunosteam, oameni cu care mai lucrasem, asa s-a nascut echipa.
Am decis sa ocolim solutia clasica a fondurilor de la stat pentru ca nu ni s-a parut ca oferea suficiente garantii de reusita si in nici un caz nu e o solutie de lunga durata pentru un cineast, chiar daca castigi concursul CNC si filmul tau are succes, nu ai garantia ca vei putea sa faci un alt film in anii urmatori.
Impreuna am creionat planul de bataie: nu aveam bani si nici nu ne asteptam la contributii substantiale, asa ca abordarea trebuia sa fie cat mai economicoasa posibil, proiectul e finantat 100% din surse private, inca din faza de scenariu filmul e gandit asfel incat sa necesite cat mai putine mijloace financiare, nu se pune problema de efecte speciale, de decoruri costisitoare sau de locatii scumpe, folosim la maxim mijloacele deja existente, interioarele sunt apartamentele noastre, pentru exterioare folosim cadrul orasului, iar 90% din costume si recuzita sunt obiectele noastre personale.
O alta gaselnita importanta a fost alegerea formatului digital, USL nu este filmat in pelicula ci este filmat folosind camere digitale profesionale, costurile de productie si postproductie sunt astfel mult diminuate, necesarul de echipamente si echipa fiind si el mai mic decat in mod normal.
Banii sunt bagati exclusiv in producerea filmului, astfel incat recompensa noastra va consta in procente din profitul rezultat din vanzarea biletelor la film. Cu toate artificiile financiare, bugetul USL se ridica la 80.000 de euro. Pana in prezent in urma eforturilor noastre am reusit sa obtinem contributii in valoare de 70.964 euro, 30.000 de euro sunt contributia noastra, in mare parte imprumuturi la banca, restul fiind aportul partenerilor nostri: iStyle-Apple premium reseller, Videolink Romania si BMW Romania pentru a-i numi doar pe cei mai reprezentativi.
In momentul de fata ne despart doar 2.759 de euro pentru ca USL sa devina realitate, asa ca inca ne aflam in plina campanie de strangeri de fonduri.
Am inceput sa ne promovam singuri, cu publicitate si promovare “handmade”. Ulterior echipa noastra s-a marit ingloband si oameni specializati din domeniul marketingului, publicitatii si PR-ului. Nu avem o reteta anume. Din lipsa de fonduri special alocate si neavand de la inceput acces la canalele traditionale de publicitate am fost nevoiti sa incepem promovarea dinspre underground spre mainstream. Nu am inventat nimic, ci am incercat sa folosim cat mai eficient si cost effective toate mijloacele de comunicare existente.
Internetul ne-a oferit puncul de plecare, si este pana in momentul de fata “casa noastra”. Situl USL(www.usl.ro) este locul de unde am inceput sa spunem lumii cine suntem si ce vrem sa facem, asa am luat primele contacte cu publicul si in functie de ecourile primite am putut sa ne indreptam strategia de comunicare. Am scos o serie de clipulete publicitare pe care le-am lansat pe YouTube, pentru a iesi apoi in strada cu o campanie de postere(in Bucuresti, Timisoara, Ramnicu Valcea si Turnu Severin).
Continuam promovarea online cu discutii pe forumurile de film, cu schimbul de bannere intre noi si alte situri, cu articole despre film pe internet, cu infiintarea de canale video ale filmului pe YouTube, Trilulilu, 220.ro si Veevo, pentru a iesi apoi in strada cu o campanie de postere. Pe masura ce lumea a aflat de noi au aparut firesc si primele aparitii in reviste, la radio si la tv. Pentru noi e importanta aceasta legatura a noastra cu “realitatea”.
Scopul nostru este sa aratam ca filmele romanesti pot fi si rentabile financiar, ca nu sunt bani si eforturi aruncate pe fereastra si sa incurajam companiile private din Romania sa investeasca in film. In momentul de fata statul nu poate sustine mai mult de 4-5 filme pe an. Cu USL dorim sa ne recuperam investitia facuta si sa reusim sa obtinem un profit pe care sa-l putem reinvesti in urmatorul nostru proiect astfel incat sa ne usuram sarcina data viitoare. Dorim sa “brevetam” un sistem care sa dea sansa cat mai multor tineri cineasti sa faca primii pasi in film.
Cu siguranta, USL va participa la toate festivalurile de profil, atat in tara cat si in strainatate. Vrem ca USL sa fie un film vazut, nu ne plac filmele care apar si mor in tacere.
Recent am lansat pe site Trailer-ul USL realizat din imaginile filmate de noi. Este un pas important avand in vedere ca pana acum am promovat un proiect de film fara a avea nici o dovada vizuala care sa ne descrie viziunea si abilitatile noastre in domeniu.
.............................................................................
.............................................................................
.............................................................................
............................................................................
Animator vs. Animation CLICK pentru a juca
Animator vs. Animation 2 CLICK pentru a juca
Animator vs. Animation CLICK pentru video
Concert Chicanos si Live Act cu Dj Emil Lassaria @ Snake Club - joi, 11 decembrie
Prima trupa de raggaeeton din Romania, Chicanos, cunoscuta in special pentru melodia Maleya, alaturi de ritmurile electro-tech ale Dj-ului Emil Lassaria, cosiderat un fenomen in cluburi la ora actuala, anunta o seara interesant.
Clubul Snake se afla pe Str. Turzii Nr. 178 (vizavi de reprezentanta Peugeot).
NU TREBUIE SA PIERZI OCAZIA !!!
Lutricia McNeal @ Balul Balurilor by StudCard
Obsession The Club, Cluj Napoca, Romania|22:00|11.12.2008
Rezervări: 0740.616.106
Pret bilet: 15 RON pe baza de StudCard
30 RON pret intreg
Lutricia McNeal s-a nascut în Oklahoma City, în Statele Unite ale Americii. Familia din care provine mai avea înca 16 fii şi fiice, ea fiind al 17-lea copil. Înca din copilarie, Lutricia a fost atrasa de muzica şi a cântat în corul bisericii din oraş. A avut, astfel, ocazia sa cunoasca artişti precum Turner şi James Brown, iar carierele lor au inspirat-o.
Talentul a ajuta-o sa primeasca o bursa de studii muzicale la Universitatea din Louisiana. În 1989, în timpul unei excursii în Germania, l-a cunoscut pe producatorul Rob'N'Raz. A devenit în scurt timp artista proiectului sau. În acest proiect a lansat 2 albume în care şi hit-urile: "Clubhopping", "Bite the Beat"şi "In Command".În iarna 96-97 a înregistrat primul album solo: "My Side of Town". Hit-ul "Ain't That Just The Way" a devenit instant numarul 1, în Europa. Au urmat 19 albume în 10 ani.
Printre albumele celebre ale Lutriciei McNeal se numara: HOLD THAT MOMENT (2007), BEST OF TIMES(2006), RISE (2005), PERFECT LOVE (2002), SODAPOP (2000), SOMEONE LOVES YOU HONEY (1998) şi MY SIDE OF TOWN (1997).Piesa "Ain't that just the way" s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare peste tot în lume. Lutricia McNeal este cunoscuta mai ales dupa hiturile "Perfect Love", "365 Days", "Someone loves you honey" (locul 3 `n top UK) şi Stranded. Deşi s-a format ca artist în Statele Unite, succesul Lutriciei cunoaşte apogeul mai ales în Europa, unde artista locuieşte în prezent.
Lutricia McNeal - Ain't That Just The Way
Lutricia McNeal - Perfect Love